25 jaar ervaring
96% Slagingskans
9.7 Klantscore

Veelgestelde vragen

Motorrijopleiding

Categorie 1 – A1

Voor lichte motorer met een vermogen van maximaal 11 kW.

Categorie A1 doen we bij RVV niet. Dat is te gevaarlijk. Invoegen op de snelweg met een voertuig dat 90 rijdt met tegenwind is levensgevaarlijk. Dit rijbewijs is dan ook niet via RVV te behalen.

Categorie 2 – A2

Voor middelzware motoren met een vermogen tot maximaal 35 kW.

Je mag lessen vanaf 20 jaar op deze categorie.
Ook bij onze rijschool zijn deze motoren aanwezig.
Na het behalen van dit rijbewijs mag je tot je 24ste tot 35kw rijden. Vanaf je 24ste mag je onbeperkt vermogen rijden.

A Rijbewijs
Vanaf 24 jaar. Onbeperkt vermogen, onbeperkt genieten!

Meer informatie hierover lees je terug op de website van de rijksoverheid

De proefles begint op de rijschool, hier staan ook de simulators en al onze motoren. Het adres van de rijschool is Haarlemmerplein 41, Amsterdam. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang van de les op de rijschool aanwezig bent.

In principe niets. Wij zijn namelijk een van de weinige rijscholen in Amsterdam waar je onze motorkleding kan gebruiken. Niet alleen een motorjas, maar gebruik van de hele uitrusting; van laars tot helm.

Een proefles op de motor duurt 2 uur. De eerste 30 minuten leren we je rustig schakelen op een simulator zodat je klaar bent om de weg op te gaan. Vervolgens krijg je 30 minuten uitleg over gevaarherkenning. De laatste 60 minuten gaan we met een echte motor de weg op en krijg je een gevoel voor motorrijden. Het programma wordt aangepast op het niveau van de leerling en kan dus afwijken.

De doelstelling van de proefles is dat je zelfstandig op een motor door Amsterdam kan rijden. Dit doen we op een veilige manier door te beginnen op een simulator en een uitleg over gevaarherkenning. Daarna gaan we een uur op de motor de weg op.

De kosten voor een proefles motorrijden zijn €49. Als je een daarna een pakket bij ons aanschaft, krijg je de proefles gratis. Dit verrekenen we acheraf met de pakketprijs.

Proefles boeken? Boek hier gemakkelijk online je eerste les.

Het theoriecertificaat is na het behalen 1.5 jaar geldig.

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs.

Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte tweewielige motor (A1) en een middelzware tweewielige motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware tweewielige motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

A1 – Lichte motor

Met een A1-rijbewijs mag je een motorfiets rijden met maximaal 125 cc motorinhoud en maximaal 11 kW aan vermogen.

Het A-rijbewijs is aan leeftijd gebonden. Om het risico op jongere leeftijd te verkleinen zijn er bepaalde restricties op gelegd. Zo bedraagt de minimumleeftijd voor een rijles en het theorie-examen voor een lichte motor (A1) 17 jaar. Voor het praktijkexamen moet je 18 jaar oud zijn.

A2 – Middelzware motor

Met een A2-rijbewijs mag je rijden met een maximum vermogen van 35 kW.

Voor de middelzware motor (A2) mag je vanaf 19 jaar rijles nemen, mits je in het bezit bent van het A1 rijbewijs. Zo niet, dan moet je zonder dit rijbewijs wachten totdat je 20 jaar oud bent. Heb je al een A1-rijbewijs? Dan hoef je niet opnieuw theorie-examen af te leggen.

A – Zware motor

Voor het A-rijbewijs geldt een onbeperkt vermogen. Je mag met alle motoren de weg op.

De minimumleeftijd voor rijles bedraagt 21 jaar. Er zijn verschillen wanneer je praktijkexamen mag doen voor het A-rijbewijs. Als je doorstroomt van het A2-rijbewijs naar een A-rijbewijs maar je bent nog geen 2 jaar in het bezit van rijbewijs middelzware motor (A2), dan hoef je niet opnieuw theorie te doen en mag je met 21 jaar praktijkexamen doen. Als doorstroomt en je bent minimaal 2 jaar in het bezit van rijbewijs middelzware motor (A2), dan hoef je ook geen theorie te doen en mag je met 22 jaar een praktijkexamen doen.

Autorijopleiding

De kosten voor een proefles autorijden zijn €39,-. Als je een daarna een pakket bij ons aanschaft, krijg je de proefles gratis. Dit verrekenen we acheraf met de pakketprijs. Boek direct je proefles via deze link.

De doelstelling van de proefles is dat je zelfstandig in een auto door Amsterdam kan rijden. Dit doen we op een veilige manier door een uitgebreide uitleg over de auto en gevaarherkenning. Daarna gaan we 90 minuten de weg op.

Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met lesrijden. Vanaf je 16e levensjaar mag je theorie examen doen. Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen.

Nee, om te mogen lesrijden hoef je nog geen theoriecertificaat te hebben. Wel raden wij je aan om dit zo snel mogelijk te halen zodat je voorbereid de weg op gaat

Het theoriecertificaat is na het behalen 1.5 jaar geldig.

Na kennis te hebben gemaakt zullen de eerste lessen op rustige wegen met weinig ander verkeer zijn. Doel is voertuigbediening en –beheersing. Daarna zullen we dit uitbreiden en zullen rondom Amsterdam gaan rijden. Naast eenvoudige verkeersopgaven komen dan de bijzondere manoeuvres ook vrij snel aanbod. Daarna komen de complexere oefeningen aan bod. Uiteindelijk zullen we de puntjes op de i gaan zetten en kan je opgaan voor het examen.

Een EV is een formulier met vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Voor het rijbewijs moet je namelijk niet alleen rijvaardig zijn, maar ook medisch geschikt. Indien je alle vragen met nee kunt beantwoorden, kunnen wij de Eigen verklaring online indienen bij de aanvraag van je praktijkexamen. Het CBR zal de kosten hiervan van onze rekening courant afschrijven. Op het examen zal je in het bijzijn van de examinator een handtekening moeten plaatsen of alle vragen naar waarheid zijn beantwoordt. Indien je één of meer vragen met Ja beantwoordt, dan zul je een papieren Eigen Verklaring dienen aan te schaffen bij het gemeentehuis. Deze ingevulde EV dien je dan (met aantekening van een behandelend arts) op te sturen naar het CBR. Het CBR zal dan beoordelen of je geschikt bent voor het besturen voor een motorrijtuig of dat er nog een aanvullend onderzoek nodig is.