25 jaar ervaring
96% Slagingskans
9.7 Klantscore

motorrijles THEORIE

Om deel te nemen aan het motor praktijkexamen, moet je eerst een theorie-certificaat hebben gehaald. Het motorrijles theorie gedeelte bestaat uit een CBR examen van 50 vragen. Je mag deelnemen aan de theorie-examens als je 17 jaar of ouder bent. Op je theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op.

Studieboeken en examentraining

In onze theorieshop vind je een groot aanbod studieboeken en examentrainingen. Deze zijn zowel in de Nederlands als Engelse taal verkrijgbaar. Oefenexamens werken erg goed om je kennis van de theorie te testen.

motorrijles theorie

CBR Theorie-examen

Tijdens het theorie examen moet je 44 van de 50 vragen goed beantwoorden. Het theorie examen duurt in totaal 45 minuten en de uitslag krijg je vrijwel gelijk na het examen te horen.

Een motor theorie-examen kun je bij het CBR aanvragen, maar wij kunnen dat ook voor je doen. Meestal zijn de wachttijden bij boekingen via de rijschool voor een CBR-examen een stuk korter dan dat je direct bij het CBR boekt. 

Wil je dat wij het theorie-examen voor je inplannen? Neem dan contact met ons op en we kijken meteen even voor je in de agenda wat de mogelijkheden zijn. Staat je afspraak voor je theorie-examen bij het CBR ingepland? Vergeet vooral niet onderstaande praktische tips.