25 jaar ervaring
96% Slagingskans
9.7 Klantscore

Praktijk autorijles

Tijdens de autorijlessen bereiden we je voor op het examen. Dat doen we gestructureerd door iedere les verrichtingen te oefenen die je tijdens het examen moet beheersen. Zodra je een verrichting onder de knie hebt, gaan we door naar de volgende.

Het lesprogramma

Hieronder een overzicht van alle verrichtingen die je leert beheersen tijdens de praktijklessen. Je instructeur zal deze uitvoerig met je bespreken.

Het rijexamen

Natuurlijk word je autorijles afgesloten met een rijexamen. Om een praktijkexamen aan te vragen bij het CBR, moet je een DigiD hebben. Met een DigiD kun je de rijschool machtigen. Klik hier om daar meer over te lezen.

Door je instructeur word je voorgesteld aan je examinator. Hij/zij zal je legitimatie en theoriecertificaat op geldigheid controleren. De examinator legt uit wat hij/zij van je verwacht. Vervolgens wordt buiten nog kort een oogtest gedaan. Na deze oogtest wordt de verlichting van de auto gecontroleerd en krijg je wat vragen over het dashboard of de techniek.

Het rijden kan beginnen en duurt ongeveer 40 minuten. Waarschijnlijk is dit een bekende route die we geoefend hebben tijdens de autorijles. De examinator let onder meer op jouw kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met alle andere weggebruikers. Examenroutes, net zoals je rijles zijn meestal in Amsterdam-West. Je zal tijdens je examen twee speciale verrichtingen moeten doen, een stukje snelweg, verkeerspleinen, gelijkwaardige kruispunten en voorrangskruispunten.

Na afloop

Bij terugkomst op het CBR zal de examinator je verzoeken terug te lopen naar de examentafel. Direct na afloop van het auto examen vertelt de examinator in het CBR examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd voor je examen, dan kun je twee dagen later op het stadhuis of stadsdeelkantoor je autorijbewijs ophalen. De examinator zal de informatie elektronisch naar hen doorsturen. Natuurlijk moet je als je naar het stadhuis/stadsdeelkantoor gaat wel altijd een geldig legitimatiemiddel en een pasfoto meenemen.

Proefles autorijden

Klaar om te beginnen met je autorijopleiding? Begin eens met 90 minuten proefles waarin we je rustig laten kennismaken met de auto en onze lesmethode.