25 jaar ervaring
96% Slagingskans
9.7 Klantscore

proefles motor

Tijdens een proefles maak je in 2 uur tijd kennis met motorrijden, onze grondige lesmethode en je toekomstige instructeur. Dit jaar bestaat Rijschool Veilig Verkeer 25 jaar in Amsterdam, als speciale jubileum actie is de prijs van een proefles motor nu tijdelijk slechts €49. Schaf je daarna een pakket aan? Dan is de proefles geheel gratis.

proefles motor

Hoe ziet de proefles motor eruit?

De proefles motor start op de rijschool aan het Haarlemmerplein in Amsterdam. De proefles duurt 2 uur waarvan 1 uur op de simulator en 1 uur op de weg. We starten in alle rust op de motorsimulator om uit te leggen hoe de motor werkt. Hier zal je een aantal verrassende en leerzame situaties meemaken. 

Op de simulator leggen we je uit hoe de motor werkt, hoe je schakelt, remt en gas geeft met de motor. Als dat goed gaat leer je door het verkeer rijden op de simulator. Als het goed is zit je een uur op de simulator en daarna een uur buiten op de echte motor. Pik je het snel op, dan zitten we eerder op de motor.  Is het lastig op de simulator dan kunnen we daar langer mee bezig zijn. Je moet natuurlijk voldoende voertuigbeheersing hebben voor we op een echte motor gaan rijden.

Doelstelling proefles

Heb je de motor en de situaties voldoende onder controle? Dan gaan we op een echte motor rijden. Leer je snel dan zit je langer op een echte motor en visa versa. Het doel is om op een niveau te komen waarbij het onder begeleiding rijden naar een oefenterrein mogelijk is.