Theorie-examen autorijbewijs

Theorie-examen autorijbewijs

auto-rijles-theorieexamen

De theorie

Om deel te nemen aan het auto praktijkexamen, moet je een theorie-certificaat hebben gehaald. Je mag deel nemen aan de theorie-examens vanaf 16 jaar. Enkele maanden voor je zestien wordt, kun je al wel een examendatum reserveren.

Tijdens het theorie examen moet je 44 vragen goed beantwoorden van de 50. Het theorie examen duurt 45 minuten en de uitslag krijg je vrijwel gelijk na het examen te horen. Het theoriecertificaat is een jaar geldig.

Theorielessen in een klasje zijn niet meer van deze tijd. Wil je goede begeleiding kun je een online cursus volgen bij www.traffictrainer.nl. Tip: als je bij ons lest en ons op Facebook leuk  vindt (‘Like”) dan wordt de online cursus door ons.

Een auto theorie-examen kun je aanvragen bij www.cbr.nl. Als je In Amsterdam woont is het handig om in Amsterdam examen te doen, maar je mag in heel Nederland examen doen.

Je kan je theorie-examen ook aanvragen via de rijschool. Mocht je nog niet staan ingeschreven bij de rijschool, moet je eerst even het inschrijfformulier invullen. Vervolgens kun je in de agenda een examen boeken. We rekenen wel wat extra administratie kosten bij de rijschool, maar meestal zijn de wachttijden bij de rijschool voor een CBR-examen een stuk korter dan bij het CBR zelf.

Je theorie-certificaat is 1.5 jaar geldig.

Let op: bij alle CBR-examens moet je je kunnen legitimeren met een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs. Daarnaast moet je bij het praktijkexamen ook je theoriecertificaat laten zien.

Hieronder staan wat links naar gratis oefenexamens:
http://theoriecheck.nl/auto/
http://www.youtube.com/watch?v=En7gEuhqnjE
http://www.youtube.com/watch?v=iedmq8A11DI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Nt3nLNQAxLU&p=EF3BF534AC0A9A2D&playnext=1&index=2
http://www2.examencentrum.nl/theorie-examen/auto.php


Kies een onderwerp

Introductie autorijles

Introductie Autorijles

Eerste autorijles

Eerste Autorijles

Autorijles theorie-examen

Theorie-examen

Autorijles Tussen Tijdse Toets (TTT)

Tussentijdse Toets (TTT)

Autorijles praktijkexamen

Praktijkexamen

Autorijles faalangst

Faalangst

RVV Autorij-instructeurs

Instructeurs

Lesvoertuigen RVV

Lesvoertuigen

Tarieven algemeen

Tarieven & Pakketten

Autorijles vervolg

Vervolgopleiding Auto

Inschrijven

Inschrijven