Theorie-examen motor-rijbewijs

Theorie-examen motor-rijbewijs

auto-rijles-theorieexamen

De theorie

Om deel te nemen aan het motor praktijkexamen, moet je een theorie-certificaat hebben gehaald. Je mag deel nemen aan de theorie-examens vanaf je 18de levensjaar. Enkele maanden voor je achttien jaar wordt, kun je al wel een examendatum reserveren.

Tijdens het theorie examen moet je 44 vragen goed beantwoorden van de 50. Het theorie-examen duurt 45 minuten en de uitslag krijg je vrijwel gelijk na het examen te horen. Het theoriecertificaat is een 1.5 jaar geldig.

Theorielessen in een klasje zijn niet meer van deze tijd. Wil je goede begeleiding kun je een online cursus volgen bij www.traffictrainer.nl. Tip: als je bij ons lest en ons op Facebook leuk  vindt (‘Like”) dan wordt de online cursus door ons..

Een motor theorie-examen kun je aanvragen bij www.cbr.nl. Als je In Amsterdam woont is het handig om in Amsterdam examen te doen, maar je mag in heel Nederland examen doen.

Je kan je theorie-examen ook aanvragen via de rijschool. Mocht je nog niet staan ingeschreven bij de rijschool, moet je eerst even het  inschrijfformulier invullen. Vervolgens kun je in de agenda een examen boeken. We rekenen wel wat extra administratie kosten bij de rijschool, maar meestal zijn de wachttijden bij de rijschool voor een CBR-examen een stuk korter dan bij het CBR zelf.

Let op: bij alle CBR-examens moet je je kunnen legitimeren met een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs. Daarnaast moet je bij het praktijkexamen ook je theoriecertificaat laten zien.

Hieronder staan wat links naar gratis oefenexamens:

http://theoriecheck.nl/motor/
http://www2.examencentrum.nl/theorie-examen/motor.php