AVD examen motor-rijbewijs

AVD examen motor-rijbewijs

Motorexamen verkeersdeelneming

Natuurlijk wordt je motorrijles afgesloten met een examen.
Het motorexamen verkeersdeelneming voor de motor duurt in totaal maximaal 55 minuten.

Begin van het CBR praktijkexamen
Door je instructeur word je voorgesteld aan je examinator. Hij/zij zal je legitimatie,theoriecertificaat en AVB examen op geldigheid controleren. De examinator legt uit wat hij/zij van je verwacht. (Dat je rijdt zoals geleerd en niet de tips van de familie thuis opvolgt!) Vervolgens wordt een oogtest gedaan. Na deze oogtest loop je naar buiten om de BRAVOK te controleren.

De rit
Het rijden kan beginnen en duurt ongeveer 40 minuten. (Waarschijnlijk een bekende route van de motorrijles.) De examinator en je rij-instructeur volgen in een auto. De kandidaat zal de opdrachten via de porto van de instructeur te horen krijgen.  De examinator let onder meer op jouw kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. In elk examen zit een stukje snelweg, verkeerspleinen, gelijkwaardige kruispunten en voorrangskruispunten. Examenroutes gaan meestal richting Amsterdam-Noord, Badhoevedorp, Zwanenburg richting Lisse of gewoon door Amsterdam-West. Bij terugkomst op het CBR zal de examinator je verzoeken terug te lopen naar de examentafel.

 

Na afloop
Direct na afloop van het motorexamen verkeersdeelneming vertelt de examinator in het CBR examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd voor je motorexamen dan kun je een dag later op het stadhuis of stadsdeel-kantoor je motorrijbewijs aanvragen. De examinator geeft geen papieren mee, dat je geslaagd bent. Hij zal de informatie elektronisch doorsturen naar het stadhuis/stadsdeelkantoor. Natuurlijk moet je dan wel een geldig legitimatie middel meenemen een pasfoto en ongeveer 50 euro.