De theorie-examen bromfiets

De theorie-examen bromfiets

auto-rijles-theorieexamen

De theorie

Om deel te nemen aan het bromfiets praktijkexamen moet je een theorie-certificaat hebben gehaald. Je mag deel nemen aan de theorie-examens vanaf je 16de levensjaar. Enkele maanden voordat je zestien jaar wordt, kun je al wel een theorie examendatum reserveren.

Tijdens het theorie examen moet je 44 vragen goed beantwoorden van de 50.
Het theorie examen duurt 45 minuten en de uitslag krijg je vrijwel gelijk na het examen te horen.

Als je voor je theorie-examen wil slagen zorg er dan voor dat je de nieuwste lesboeken gebruikt. De theorie wijzigt regelmatig en het CBR weet exact de gewijzigde details te vragen. Leen dus geen oude boeken, maar koop de laatste uitgave van lesboeken en cd’s bij de rijschool.

Theorielessen in een klasje zijn niet meer van deze tijd. Wil je goede begeleiding kun je een online cursus volgen bij www.traffictrainer.nl. Tip: als je bij ons lest en ons op Facebook leuk  vindt (‘Like”) dan wordt de online cursus door ons.

Een bromfiets theorie-examen kun je aanvragen bij www.cbr.nl. Als je In Amsterdam woont is het handig om in Amsterdam examen te doen, maar je mag in heel Nederland examen doen.

Je kan je theorie-examen ook aanvragen via de rijschool. Mocht je nog niet staan ingeschreven bij de rijschool, mag je eerst even het inschrijfformulier invullen. Vervolgens kun je in de agenda een examen boeken. We rekenen wel wat extra administratie kosten bij de rijschool, maar meestal zijn de wachttijden bij de rijschool voor een CBR-examen een stuk korter dan bij het CBR zelf.

Let op: bij alle CBR-examens moet je je kunnen legitimeren met een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs. Daarnaast moet je bij het praktijkexamen ook je theoriecertificaat laten zien. Een theoriecertificaat is 1.5 jaar geldig!

Hieronder staan wat links naar gratis oefenexamens:

http://theoriecheck.nl/bromfiets/
http://www2.examencentrum.nl/theorie-examen/bromfiets.php