Praktijkexamen autorijles

Praktijkexamen autorijles

Praktijkexamen autorijles

Auto-rijexamen

Natuurlijk word je autorijles afgesloten met een rijexamen
Het autorijexamen duurt in totaal maximaal 55 minuten.
Om een praktijkexamen aan te vragen bij het CBR, moet je een DigiD hebben.
Met een DigiD kun je de rijschool machtigen. Om hier meer over te lezen, klik hier.

 

Begin van het CBR praktijkexamen
Door je instructeur word je voorgesteld aan je examinator. Hij/zij zal je legitimatie en theoriecertificaat op geldigheid controleren. De examinator legt uit wat hij/zij van je verwacht. (Dat je rijdt zoals geleerd en niet de tips van de familie thuis opvolgt!) Vervolgens wordt buiten een oogtest gedaan. Na deze oogtest wordt de verlichting van de auto gecontroleerd. Hierna zullen er vragen volgen over het dashboard of onder de motorkap.

 

De rit
Het rijden kan beginnen en duurt ongeveer 40 minuten. (Waarschijnlijk een bekende route van de autorijles.) De examinator let onder meer op jouw kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Examenroutes gaan meestal gewoon net zoals je rijles door Amsterdam-West.  Je zal tijdens je examen twee speciale verrichtingen moeten doen, een stukje snelweg, verkeerspleinen, gelijkwaardige kruispunten en voorrangskruispunten. Bij terugkomst op het CBR zal de examinator je verzoeken terug te lopen naar de examentafel.

 

Na afloop
Direct na afloop van het autoexamen vertelt de examinator in het CBR examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd voor je autoexamen dan kun je twee dagen later op het stadhuis of stadsdeel-kantoor je autorijbewijs ophalen. De examinator geeft geen papieren mee als je geslaagd bent autoexamen. Hij zal de informatie elektronisch doorsturen naar het stadhuis/stadsdeelkantoor. Natuurlijk moet je als je naar het stadhuis/stadsdeelkantoor gaat wel een geldig legitimatie middel meenemen een pasfoto en ongeveer 50 euro.

Kies een onderwerp

Introductie autorijles

Introductie Autorijles

Eerste autorijles

Eerste Autorijles

Autorijles theorie-examen

Theorie-examen

Autorijles Tussen Tijdse Toets (TTT)

Tussentijdse Toets (TTT)

Autorijles praktijkexamen

Praktijkexamen

Autorijles faalangst

Faalangst

RVV Autorij-instructeurs

Instructeurs

Lesvoertuigen RVV

Lesvoertuigen

Tarieven algemeen

Tarieven & Pakketten

Autorijles vervolg

Vervolgopleiding Auto

Inschrijven

Inschrijven